Fotografi av Daniel Johansson - daniel.stocke.se

Om

Här kan du få veta mer om mig, min utrustning och vad som fick mig att bygga den här hemsidan. För enkelhetens skull har jag delat upp det i två spalter. En till hemsidan och en till mig och min kamera.

Om den här hemsidan

Någon gång måste ju vara den första, och det är det här för mig. Det här är alltså min första hemsida även om den fått sig några ansiktslyft sedan jag lade upp den.

Mitt mål var att bygga en hemsida, och det har jag gjort. Vägen dit var riktigt roligt och det är egentligen därför som den finns. Jag byggde den här hemsidan för att jag tyckte att det var roligt att lära sig hur man gör och för att jag ville utmana mig själv och se vad jag kunde åstadkomma. Men också för att jag ville ha en plats att visa upp några av mina bästa bilder.

Min utveckling mot en bättre webbdesigner

Jag har lärt mig mycket HTML- och CSS-kod när jag har fixat med min blogg tidigare och jag har haft väldigt mycket hjälp av det. Men jag tycker att det är svårt lära sig själv så därför ska man ta vara på all den hjälp som finns här ute på webben. Jag är helt klart en nybörjare fortfarande men jag kan ändå tipsa om några webbsidor som jag har haft mycket hjälp av.

Den första är CSS-tricks, en mycket bra hemsida av Chris Coyier med allt möjligt om CSS och webbdesign. Jag tänkte också tipsa om Webdesignskolan där man bl.a. kan lära sig om grunderna i HTML-kodning, och den sista hemsidan jag vill tipa dig om är net.tutsplus.com. Många tutorials med hög kvalitet och mycket inspiration.

Var min hemsida finns nånstans

Nu finns min hemsida på en server som jag har tillgång till genom vårt bredbandsabonnemang. Det är därfrån "stocke.se" i webbadressen kommer. Det är där jag bor (fast med ö inte o) :P

Gå till bloggen

Om mig...

Jag heter som ni kanske vet Daniel Johansson. Jag bor strax söder om Umeå och det har jag gjort i hela mitt 16 år långa liv.

Ett av mina största intressen är fotografi och bildbehandling och därför skulle jag vilja kalla mig amatörfotograf.

...och min kamera

Även en amatörfotograf behöver självklart någon utrustning och här är den jag har till mitt förfogande :)

Kamera: Canon EOS 30D

Objektiv: Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM, Canon EF-S 60/2,8 USM Macro och Canon EF 80-200/4,5-5,6 USM.

På datorn kör jag Photoshop CS4, och även Lightroom 2 för att hålla ordning på alla mina foton.

Utrustning